Watson'ın Potter filmleri dışında rol aldığı ilk film 2007 yılı yapımı TV filmi olan
Ballet Shoes 'dur. Pauline Fossil rolünü canlandırmıştır.
[33] Proje için "Harry Potter (ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı) 'a dönmek için kararsız kaldım fakat Ballet Shoes'a direnemedim. Gerçekten sevdim." demiştir.
[34] Aynı isimli Noel Streatfeild'in romanının uyarlanan BBC adaptasyonu olan filmde Watson hikâyede yer alan üç kız kardeşin en büyüğüdür.
[35] Yönetmen Sandra Goldbacher "Emma, Pauline için mükemmeldi... Bir piercingi var, onun sahip olduğu narin hava ona baktıkça sizin ona bakıp dalmanıza sebep olur." yorumunda bulundu.
[34] Watson sarı saçıları rol gereği ağartılmıştır.
[36] Ballet Shoes Birleşik Krallık'ta yılbaşı tatilinde yayınlandı
[37] ve filmi 5.2 milyon izleyici izledi.
[38] Film eleştirilerin geneliden zayıf notlar aldı ve
The Times filmi " az duygusal yatırımla veya büyü veya dramatik momentum ilerlemekte" olarak tanımlamıştır.
[39][40] Yine de filmdeki performansı genellikle övüldü; The Daily Telegraph film için "Kesinlikle iyi yapılmış mıydı, hiç yoktan değil mi çünkü o bu günlerde ne kadar iyi çocuk aktörlerden biri olduğunu doğruladı" yazdı.
[41]Watson 2008 Aralığında gösterime girecek olan animasyon filmi The Tale of Despereaux'da seslendirme yapmıştır.
[5] Filmde sesiyle Prenses Pea karakterini canlandıracaktır çocuklar için olan komedi filmindeki diğer yıldızlar
Matthew Broderick ve
Tracey Ullman.
2008 Haziranında
Channel moda şirketi ile 3 milyon dolarlık reklam anlaşması imzalamıştır.
[42] Channel şirketinin sahip olduğu Coco Mademoiselle parfümlerinin
Keira Knightley'nın yerini alarak yeni yüzü olmuştur